Istikharah

Mungkin saat terlalu banyak what ifs.. Istikharah perlu dilakukan.

Quoted from islamicity.

What is the outcome of Istikharah?

How do you know that the outcome of the istikharah is maybe this isn’t the best decision for you? You will naturally feel down. You will feel conflicted, doubtful, very scared or anxious or hesitant about making your decision. Then at that point, this is your response of istikharah that maybe this isn’t the best decision for you. That is how simple and easy istikharah is.

The reason why istikharah has become complicated for us a lot of times is because we are looking for something out of this world and something supernatural and really far out. We look for something crazy like that, and when we don’t find it, we feel unfulfilled.

What about dreams?

If you have a dream and it kind of inspires you or motivates you, alhamdulillah. Don’t read too much into it because you are not supposed to.

***

Di link diatas juga disebutkan, kalau feel, mimpi, atau apalah itu yang bersifat menunjukkan itu tetap masih bikin ragu, coba diulang lagi istikharah-nya.

Tapi gimana kalo karena ‘pertanda’ pertama yang kita dapat terus bikin kita panik, kaget ngga nyangka aja kok ditunjukinnya malah begini instead of begitu. Terus saking ngga nyangka-nya, akhirnya malah memutuskan untuk ngga melanjutkan istikharah lagi karena well..parno, maybe?

Ini bener kah?

Advertisements

One comment

  1. uul · April 16, 2013

    Aww..aww…aww..ada apa inii?? 😉
    tapi mbak..klo kita pengennya begini tapi ditunjukinnya begitu..
    mungkin lebih baik dilanjutin lagi istikharahnya.. biar mantap petunjuknya.
    Entah yang begini atau begitu. Kalaupun memang yang begitu.. semoga kita juga diberi keikhlasan dan kemantapan hati untuk menjalankan petunjuk yang begitu.
    *bingung gak sih baca beginian tentang begituan? =P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s